top of page
Business Meeting

BEMUTATKOZUNK

A ONE STEP AHEAD egy olyan Szakértői/Tanácsadói Közösség, melynek Tagjai komoly szakmai tapasztalattal rendelkező felsővezetők, olyan rendszerszemléletű szakemberek, akik az irányításuk alá tartozó projekteket tulajdonosi szemlélettel viszik, menedzselik.


Bátran mondhatjuk, hogy Szakértői/Tanácsadói Közösségünket maga a piac hozta létre. Megbízásaink során azt tapasztaltuk, hogy sokkal komolyabb eredményeket érünk el Ügyfeleinknél akkor, ha nem csupán egy adott működési területüket próbáljuk „megjavítgatni”, a többi folyamatból/ szervezetiegységből  kiszakítva, hanem a felmerülő problémákat egy időben több oldalról közelítjük meg. Ez a működés tehát részünkről is egy sokoldalú szakértői együttműködést kíván meg, hogy átfogóbb
megoldást nyújthassunk partnereink részére.

Blue Textured Wall

Küldetésünknek tartjuk, hogy a birtokunkban lévő tudásbázist megosszuk a vezetőkkel, vállalatokkal, és ezáltal lépéselőnyhöz juttassuk őket. Hisszük, hogy ezzel komoly értéket teremtünk számukra, hiszen erre a tudásra szüksége van a KKV-k tulajdonosainak, közép- és felsővezetőinek, hogy a jelenlegi nehezen kiszámítható, gyorsan változó környezetben versenyben tudjanak maradni.


A változás nem könnyű feladat, ezért célul tűztük ki, hogy megtanítjuk a cégeket az állandó változásokhoz alkalmazkodva fejlődni.


Mindezt tesszük úgy, hogy amennyiben a cégek LÉPÉSKÉNYSZERBE kerülnek, akkor segítünk számukra a helyes lépést megtalálni és meglépni.

6.png

Külső szakértői szemmel könnyebben felismerjük a régi, berögzött szokásokat, melyek gátolják az adott céget a mindennapi működésben, de akár a túlélésben vagy a fejlődésben.

14.png

Olyan cégműködési, cégfejlesztési megoldásokat adunk, melyek által a vállalatokat lépéselőnyhöz juttatjuk, úgy, hogy közben a vezetőnek időt teremtünk, a cégnek pedig az üzletmenetén javítunk,
ezáltal profitnövekedést
biztosítunk
számára.

10.png

Segítünk az új szokásrendszerek kialakításában, menedzseljük a nehéz változási folyamatokat.

LÉPÉSKÉNYSZERBŐL LÉPÉSELŐNYHÖZ JUTTATJUK PARTNEREINKET.

Marble Surface

SZAKEMBEREINK

kép.png

Kácsor István

ERP Szakértő, Nefrit21 ERP Kft. ügyvezető igazgató

ota webképek (1).png

Sőregi Éva 

Nyelvi tréner, projektmenedzser

ota webképek (2).png

László Mónika

Motivációs térkép tanácsadó

mona_edited_edited_edited.jpg

Bősz Mónika

Szervezetfejlesztő, Vezetőfejlesztő,
Business coach, Interim menedzser

rami_edited_edited.jpg

Katona Ramóna

HR fejlesztési tanácsadó,
Business coach

eszti_edited.png

Virágh Eszter

Gazdasági, pénzügyi tanácsadó

attila_edited_edited_edited_edited.jpg

Horváth Attila

Munkaerőpiaci tanácsadó
ADAB Search Kft. ügyvezető

Marble Surface
mona_edited_edited_edited.jpg

Bősz Mónika

Szervezetfejlesztő, Vezetőfejlesztő,
Business coach, Interim menedzser

„Csak azokra a kérdésekre kapsz választ, melyeket felteszel!”

Mi hozott a ONE STEP AHEAD Szakértői/ Tanácsadói Közösségébe?

15 évig dolgoztam közép-, illetve felsővezetőként. Ez alatt az idő alatt volt időm megtapasztalni a vezetői lét előnyeit és hátrányait egyaránt. Vezetői tapasztalatomra építve segítem, támogatom a szervezeteket fejlődésükben, menedzselem változási folyamataikat, fejlesztem, mentorálom vezetőiket, segítem csapatukat, interim menedzserként pedig operatív vagy stratégiai vezetőként vállalok szerepet, nyújtok megoldásokat átmeneti időszakokra működésükben.

Hogy mi hozott a OSA-ba? Amióta ráléptem a vállalkozók útjára, biztosan tudom, hogy ezt a fajta szolgáltatást egy sokszínű, hitelességében megkérdőjelezhetetlen szakmai csapattal lehet csak működtetni. Hiszek a szinergia elvében és ehhez már csak csapatot kellett keresni és találni.

Saját ONE STEP AHEAD programom:
Célom, hogy partnereimet hozzásegítsem ahhoz, hogy külső szakértői szemüvegen keresztül láthassák meg magukat, ezáltal könnyebben felismerjék a régi, berögzött szokásaikat, melyek gátolják őket a mindennapi működésben, de akár a túlélésben vagy a fejlődésben is.

Hiszek a kommunikáció erejében. Hiszem, hogy egy nyílt, őszinte kommunikáció által működtetett bizalmi légkörű szervezeti kultúrában, a megfelelő munkáltatói és munkavállalói motiváltság mellett hozhatjuk csak ki mindenkiből a maximális teljesítményt, mellyel hozzájárulhat egyéni és szervezeti céljainak eléréséhez.
Célom, hogy rugalmasan változni és változtatni képes, a folyamatos megújulást igénylő, nyíltan kommunikáló és konfliktusokat bátran kezelő, coach szemléletű tanuló szervezeteket hozzunk létre.

 

Saját ONE STEP BACK programom:

Egyet hátra lépve, csak is aktívan tudom elképzelni a szépkort. Addig pedig fokozatosan meg kell tanulnom „lelassulni”. A jelenlegi vállalkozásomban már csak szakmai tanácsadóként vennék részt, e mellett pedig hobbyjaimnak szentelném magam: a táncnak, az utazásnak, a motorozásnak.

Bősz Mónika
Marble Surface
rami_edited_edited.jpg

Katona Ramóna

HR fejlesztési tanácsadó, Business coach

Gazdasági vezető kérdése az Ügyvezetőhöz:

“De mi történik, ha befektetünk az embereinkbe, és elmennek tőlünk?” Válasz:

“És mi történik, ha nem fektetünk be… és maradnak?” (szakállas HR-es vicc) 

Mi hozott a ONE STEP AHEAD Szakértői/ Tanácsadói Közösségébe?

Ma már tudom, hogy HR-esként nagyon nehéz szakmát választottam: mely magában foglalja a biciklitároló festésének mindenki által ismert és véleményezhető egyszerűségét és az érthetetlen pszichomaszlag gyártás furcsa kombinációját. A HR szakma vállalati értékteremtő lehetőségeinek megismertetése és partnerré tétele a vállalatvezetésben számomra egyfajta küldetés.  Itt, az OSA-ban - a szervezeti működés (szinte) minden területét lefedő közösségünkben - folyamatosan fejlesztjük egymást, belátást adunk saját szakterületünkről a többieknek , így olyan szakértőkkel dolgozunk, akik mindezt nemcsak felismerték, de kreatívan használják is projektjeiben. Ez a fajta kollaboráció az, amit a leginkább értékelek itt. 

Saját ONE STEP AHEAD programom: 

Sok év eseményeinek tapasztalata gyűlik folyamatosan bennem- célom, hogy ezen ismereteim alapján egyre több vállalat számára tudjak minőségi szolgáltatást nyújtani a szakterületemen. És miközben megosztom a tudásom, új ismeretekre is szert teszek, így egy felfelé ívelő spirálon haladnak a lépteim. Közösségünk megerősítése, és a tudásmegosztáson, együttműködésen, partnerségen alapuló munkavégzés az (mind OSA-n belül, mind a partnereinkkel), ami az irányt adja ezen az úton. 

Saját ONE STEP BACK programom:

Van. Kell, hogy legyen. Amíg nem volt, nem is tudtam volna ebben a szakértő csapatban dolgozni. Van egy szakmai, ami arról szól, hogy a fókuszomat egyre inkább azokra a tevékenységekre irányítom, amelyekben nemcsak jó vagyok, de jól is érzem magam. Túl egyszerűen hangzik? Hosszú, bonyolult út vezetett eddig, és nagyon örülök, hogy már nemcsak, hogy tisztán látom, de nap mint nap közeledem is hozzá, megélem. A privát OSB programom ma még inkább egy vágyálom, de időről időre komolyan teszek azért, hogy megvalósuljon, és ha már nem leszek babonás, el is mondom.😊

Katona Ramóna
Marble Surface
eszti_edited_edited.png

Virágh Eszter

Gazdasági, pénzügyi tanácsadó

Mi hozott a ONE STEP AHEAD Szakértői/ Tanácsadói Közösségébe?

Gyerekkorom felnőttvilágában a kedvenc munkaköröm a ‘bonyolító’ volt. Úgy éreztem, a polaritás törvénye megköveteli, hogy legyen valahol egy ‘egyszerűsítő’ munkakör is. Később rájöttem, hogy én magam töltöttem be ezt a munkakört különböző elnevezésű pozíciókban közgazdasági területen. Munkaközösségünkben megtaláltam a társfunkciók szakértőiben ugyanezt a hozzáállást, amely mellébeszélés-mentes és lényegretörően megoldás-orientált, ahogy annak egy, az ügyfelei érdekeit szem előtt tartó vállalkozásnak lennie kell.

Saját ONE STEP AHEAD programom: 

Always make new mistakes – évekkel ezelőtt hallottam ezt egy nagyon sikeres befektetőtől, akinek az egyik startup cégénél dolgoztam. Egy pillanat alatt azonosultam a gondolattal. Célom, hogy partnereinknek is segíthessek feltárni és megérteni, hol és hogyan esnek ugyanabba a hibába újra és újra, legyen az keserves túlórákkal terhelt havi zárás vagy egy lassú jóváhagyási folyamat vagy egy hiányzó láncszem az ellenőrzésben, ami végül akár rávilágíthat arra is, hogy egy hajszálon múlt a cég léte…

Saját ONE STEP BACK programom:

Amíg tudok segíteni másoknak a tapasztalataimmal és a meglátásaimmal, örömmel fogom tenni. Ugyanakkor idővel az ember szívesen tesz egy lépést hátra, hogy megszemlélje a művét és játékhoz engedje az ifjabbakat új ötletekkel, Ezt nem nehéz elfogadni, ha készen vagyunk a terveinkkel, mikorra ez az időszak beköszönt. Nos, én azt tervezem, hogy földet művelek, kiolvasom a világirodalom kimaradt remekeit és visszatérek az eszem tudásának kezdete óta tartó, egész lényemet és gondolkodásomat meghatározó területhez, a matematikához.

Virágh Eszter
attila_edited_edited_edited.jpg

Horváth Attila

Munkaerőpiaci tanácsadó
ADAB Search Kft. ügyvezető

Mi hozott a ONE STEP AHEAD Szakértői/ Tanácsadói Közösségébe?

Az elmúlt 20 évben munkaerő kiválasztással foglalkoztam, változatos munkakörökre kerestem meg a legmegfelelőbb szakembereket. Mindig is nagyon érdekelt, hogy egy szervezeten belül, az új csapattagok milyen tényleges szempontok alapján kerülnek végül kiválasztásra, ezeket mennyire igazolja vagy cáfolja későbbiekben a közösen szerzett tapasztalat, illetve hosszabb távon milyen tényezők befolyásolják a karrierépítést munkavállaló és munkáltatói oldalról egyaránt. Milyen szempontrendszer tudja a legjobban leírni egy szervezetet mozgató motivációkat minden oldalról?

Saját ONE STEP AHEAD programom: 

A szervezeten belüli kommunikáció az a kulcsfontosságú tényező, ami hosszú távon leginkább befolyásolja ezeket a szempontokat. Célom, hogy tapasztalataimmal hozzásegítve, szélesebb látókörben vizsgálva alakítsuk ki a munkaerő felvétel, megtartás és fejlesztés szempontjait. Ezáltal a stratégiai célok az adott személyhez testközelbe hozhatók, motiválóvá válnak az egyén szintjére lebontva. Alaposabb képet kaphatunk így az egész szervezetről, lényegesen több adat fog rendelkezésre állni, ami alapján jobb döntéseket lehet hozni a cég életében.

Saját ONE STEP BACK programom:

„Jó pap holtig tanul.” Tartja a mondás. Nekem fontos a munka és magánélet közti egyensúly kialakítása és hosszú távú fenntartása. Saját magam esetében is odafigyelek a megfelelő arányokra, annak érdekében, hogy minél tovább aktívan tudjam tölteni a munka és a szabadnapokat is. Ezért olyan tempót választok mindkét területen, amit a hegytetőig folyamatosan bírok. Ha így nézzük, akkor már el is kezdtem a saját programom, viszont így a munkámban is aktív tudok maradni, ameddig örömömet lelelem benne.

Horváth Attila

1977-2022

Marble Surface
kép.png

Kácsor István

ERP Szakértő, Nefrit21 ERP Kft. ügyvezető igazgató

„Mi lehet jobb annál, mint szeretni, amit csinálunk, és tudni, hogy annak értéke is van?”
Katherine Graham

Mi hozott a ONE STEP AHEAD Szakértői/ Tanácsadói Közösségébe?

Műszaki ember vagyok, végzettségem tekintve villamosmérnök, de a gépész szakmát is elég jól ismerem, az informatika, az ERP rendszerek és a számvitel nemcsak mint munka és szakma áll közel hozzám, hanem valójában a hobbim is.
Sokéves tapasztalataim alapján tudom, hogy egy vállalatirányítási rendszer bevezetése és
üzemeltetése nem pusztán műszaki feladat. A cégek, amelyekkel dolgoztam sok esetben olyan kihívásokkal néztek szembe, mint az emberi és munkahelyi kérdések megoldása. Akkor lehetünk igazán eredményesek és sikeresek, ha a vállalkozások számára nem csak informatikai segítséget tudunk adni, hanem megoldást kínálunk a szervezeti és HR kérdéseikre is. Az OSA csapata egy olyan közösség, ahol többféle szakértelem együtt tud dolgozni egy vállalkozás sikeres működésén.

Saját ONE STEP AHEAD programom: 

Saját céget alapítottam, sikeresen működtettem 30 éven át. Megtapasztaltam a generációváltás minden szép és nehéz oldalát. 2021-ben sikeresen átadtam a cégemet a fiatalabb generációnak. Saját cégemben az általunk fejlesztett ERP rendszer tervezője megalkotója vagyok. Szakértelmem bőven több egy felhasználói interfész ismereténél. Elsődlegesen ERP szakértőként tudok a vállalkozások számára kiválasztástól, az üzemeltetésig tanácsot, segítséget adni. Kiemelném a gyártást, a készletek kezelését, de a számvitelt is, ahol a digitalizáció és a vezetői számvitel a kedvenc területem. Saját programomban fontosnak tartom megemlíteni a generációváltás segítését, amelyet nem tankönyvekből, hanem a saját tapasztalataimból ismerek. Ezt a folyamatot a lehető legkorábban el kell kezdeni.

Saját ONE STEP BACK programom:

Esetemben az egy lépés hátra már megtörtént, most lépek egy lépést előre. Gondolkodásom viszont hasonló a többi csapattagéhoz, nem tudnám elképzelni az életem aktív tevékenység nélkül. Értelemszerűen már sokkal kötetlenebbül tudom ezt megvalósítani, mint eddig, így marad idő a sportra, kirándulásra és az utazásra is. Vannak kedvenc területeim, amelyekre szívesen kalandozom, ilyen az okos otthon, a robotok és az ügyviteli folyamatok digitalizálása, alapvetően minden olyan terület, ahol az informatika valamilyen formában jelen van.

Marble Surface
ota webképek (1).png

Sőregi Éva

Nyelvi tréner, projektmenedzser

Me alone, I’m just a head
In a team we go ahead.

Mi hozott a ONE STEP AHEAD Szakértői/ Tanácsadói Közösségébe?

Kicsit hosszabban: 20 éve dolgozom a nyelvoktatás, oktatás szervezés területén, saját nyelviskolám vezetőjeként. Ezt megelőzően céges területen fordítóként, irodavezetőként/ PR menedzserként szereztem tapasztalatot, mely sokat segített az üzleti nyelvek oktatása során. Az évek alatt egyre inkább úgy láttam, hogy bőven van még lehetőség a céges nyelvoktatás hatékonyabbá tételében. Mivel ez nem csupán nyelvi tréneri, oktatásszervezői feladat, hanem szoros kapcsolatban áll szervezet fejlesztési kérdésekkel, úgy gondoltam szakemberhez fordulok a problémával és közösen dolgozunk ki egy modern nyelvi fejlesztési struktúrát.
És íme:

Saját ONE STEP AHEAD programom: 

Feladatunk, hogy hozzásegítsük a tulajdonost, a vezetőt, a munkavállalót egyéni Teljesítmény Értékének megemelkedéséhez, a készségeinek, tudásának növelésével, motivációjának erősítésével, hiszen az egyéni és csapatteljesítmények biztosítják a szervezet eredményességét. Bármely tevékenységet, amire energiát és pénzt szeretnénk fordítani, át kell gondolnunk, meg kell terveznünk annak érdekében, hogy erőforrásainkat a legoptimálisabban használjuk fel. Nincs ez máshogy a nyelvoktatással sem. Fontos, hogy kit, milyen céllal és milyen módszerrel fejlesztünk. Programunk során kialakítjuk a cég nyelvi oktatási tervét. Definiáljuk, megmérjük a dolgozói motivációkat. A nyelvoktatást megoldásfókuszú módszerekkel támogatjuk a konkrét cégre tervezett projekteken keresztül. Nyelvi tréningeink során új kompetenciákat fejlesztünk. A folyamatba ellenőrzési és mérési pontokat iktatunk be. Szükség esetén újra fogalmazzuk a célokat, újra tervezzük a folyamatot.

Saját ONE STEP BACK programom:

Filozófikusan megközelitve a dolgot, nem tudhatjuk, hogy amit visszalépésnek tervezünk nem éppen előrehaladás-e. Na de hagyjuk! Let’s go BACK TO THE FUTURE. Mivel nagyon szeretek tanítani, valószínűleg amig hang jön ki a torkomon nem fogok a tanításról BACK DOWN-olni. Emellett a gyerekeimet, leendő unokáimat fogom BACK UP-olni. Vagy rendbe teszem a BACK YARD -omat, esetleg csak úgy masszíroztatom a BACK-emet. Emellett szeretnék könyvet írni a flashBACK-jeimről.

Kácsor István
Sőregi Éva
Kapcsolat
Marble Surface
ota webképek (2).png

László Mónika

Motivációs térkép tanácsadó

Mi hozott a ONE STEP AHEAD Szakértői/ Tanácsadói Közösségébe?

Társas hajlamú személyiség vagyok, aki energiát nyer az emberekkel való kapcsolattartásból. Elkötelezett vagyok a segítő szakmák és támogatói feladatok iránt, ezen területeken értem el kiemelkedő sikereket. Annak érdekében, hogy munkám során folyamatosan magas színvonalat biztosítsak, folyamatosan képzem magam. Tudásomat pedig több éves gyakorlati rutinnal mélyítettem el és használom eredményesen. Régóta dédelgetett vágyam vált valóra azzal, hogy egy igazi szakértői csapathoz csatlakozhattam.

Saját ONE STEP AHEAD programom: 

Érdeklődésem fókuszában a motiváció növelés áll. Fontosnak tartom láthatóvá és beazonosíthatóvá tenni az egyének rejtett érzelmi rugóit, belső meghajtó erőit. Ezen információk tudatában a személyre szabott tanácsadás mellett közép és felsővezetők teljesítménynövelő stratégiaalkotását is tudom segíteni.

Saját ONE STEP BACK programom:

Rendszeres önreflexiót gyakorlok személyes fejlődésem érdekében. Számomra nagyon fontos a munkában és magánéletben egyaránt figyelemmel kísérni: megfelelő irányban haladok. Szeretnék jó coach, anya és feleség lenni, jelentsen ez bármit is :-)

László Mónika
bottom of page