top of page
Transparent Texture
Business Meeting

„ONE STEP BACK” PROGRAM

Blue Textured Wall
ota webképek.png

A „ONE STEP BACK” GENERÁCIÓVÁLTÁS Program első lépéseként megismerjük a generációváltásban résztvevő családtagok jelenlegi működését, motivációit. Közösen felállítunk egy mindenki számára elfogadható jövőképet, mely alapján megalkotjuk a generációváltás stratégiáját.

A mindenki által elfogadott stratégia megvalósítását szakmailag támogatjuk. Végig visszük, kivitelezzük, operatívan irányítjuk a projektet. Biztosítjuk a folyamatos kommunikációt, kezeljük a változást. Felelősséget vállalunk a változási folyamat menedzselésére. Folyamatosan kísérjük, támogatjuk a családtagokat a változás útján és eljuttatjuk a kívánt célhoz őket.

 

A folyamat haladását az előre meghatározott mérföldköveknél folyamatosan ellenőrizzük, a családtagokat szükség szerint fejlesztjük, szakmailag mentoráljuk.

Nagy hangsúlyt fektetünk a program befejezte után az utókövetésre. A program zárási dátuma után biztosítunk egy fél éves utókövetési folyamatot, mely során havonta egy alkalommal kétórás megoldásfókuszú családi team coachingon beszéljük át a programban résztvevőkkel az aktualitásokat.

ONE STEP BACK - Generációválás
ONE STEP BACK - Nyugdíjprogram

Abban az esetben, ha szeretne vállalkozása vezetésével kevesebb időt tölteni, szeretne a cégvezetésből egy lépést hátra lépni, akkor megvizsgáljuk a cég működését, vezetői szintjét auditáljuk, ránézünk a folyamataira, rendszereire és kialakítunk egy IDŐT TEREMTŐ „ONE STEP BACK” NYUGDÍJPROGRAMOT a tulajdonos számára, melynek célja, hogy a napi operatív munkából kivegyük a tulajdonos részben vagy akár egészben, ezáltal időt teremtünk számára.

Kialakítjuk a szervezetben a megfelelő vezetői pozíciókat, döntési hatásköröket, felelősségi köröket. Hatékony folyamatokat alakítunk ki annak érdekében, hogy ne csak egyedül kelljen meghoznia a jövőben a döntéseket, ehhez pedig fejlesztjük a vezetők, munkavállalók kompetenciáit. Megtanítjuk a tulajdonost, hogy hogyan ellenőrizheti vállalkozása működését anélkül, hogy jelen kellene lennie az operatív munkában napi szinten.

6.png

INTERIM MENEDZSMENT

A „ONE STEP BACK” programunk keretében igény esetén átmenetileg (maximum fél évre) interim menedzserként átvesszük a cég vezetését, emellett pedig megkeressük a tulajdonos számára azt a cégvezetőt, aki a meghatározott stratégia alapján, konkrét mérőszámok mentén vezetni fogja a jövőben a vállalkozást.
 

Az alábbi pozíciókban vállalunk interim vezetést:

  • Stratégiai vezető

  • Ügyvezető

  • Operatív vezető

  • HR vezető

  • Gazdasági vezető

  • Minőségbiztosítási vezető

Interim menedzsment
bottom of page