top of page
Transparent Texture
A presentation at the office

HUMÁNFEJLESZTÉSI MEGOLDÁSOK

HR FOLYAMAT AUDITOK

Nem minden vállalatnál van dedikált HR szervezet, hiszen bizonyos létszám és adott működési modellek ezt nem is feltétlenük indokolják. De az egészen biztos, hogy az emberi erőforrásokkal kapcsolatos teendők minden, egy főnél nagyobb létszámú vállalkozásnál felmerülnek. Első lépésként feltérképezzük az egyes HR folyamatok (például kiválasztás, beléptetés, szerződéskötés, bérszámfejtés, képzés, visszajelzés, fejlesztő programok, karriermenedzsment, javadalmazási rendszerek, szabályzatok stb.) jelenlegi állapotát. A vállalati működés és a stratégiai elképzelések ismeretében azonosítjuk a hiányterületeket, megjelöljük azokat az irányokat, rendszereket, melyek fejlesztése, esetleg bevezetése támogatná az összvállalati célok szervezettebb, hatékonyabb elérését.

Számtalan tevékenység van vállalaton belül, mely főleg a kis- és középvállalkozásoknál nem kap kellő figyelmet, sokszor az sem világos, hogy kinek is lenne a dolga bizonyos feladatokat elvégezni. A jó hír az, hogy jól átgondolt feladatkörökkel és működő rendszerekkel nem feltétlenül kell egy új szervezeti egységet kialakítani a cégnél, a rossz hír viszont az, hogy ez csak jól átgondolt feladatkörökkel és működő rendszerekkel igaz.
Az audit eredményeire alapozva szakértőink segítenek a saját humánerőforrással kapcsolatos folyamataikat kialakítani, használatukra megtanítani a vezetőket és a munkavállalókat, valamint beilleszteni a vállalat mindennapi életébe az új rutinokat.


Igény esetén Interim menedzsment szolgáltatásunk keretében rendelkezésükre bocsátunk megfelelő HR szakembert, illetve segítünk a megfelelő munkatárs kiválasztásában

HR RENDSZEREK BEVEZETÉSE/FEJLESZTÉSE

SZERVEZETI KULTÚRA KI-/ÁTALAKÍTÁSA

Általános igazság, hogy minden csoportnak, szervezetnek van egy működési módja, egyedi kultúrája. Megvizsgáljuk, hogy megbízónknál milyen elemekből áll ez az egyedi mikroklíma, tudatosítjuk, hogy hány apró fogaskerék adja a gépezet működését. És ahol akad, ott megolajozzuk. Ezek lehetnek kézenfekvő, közismerten és elfogadottan a cégkultúrába sorolt dolgok, mint például az év végi vacsora, lehet a teljesítményértékelő visszajelzés módja (vagy annak teljes hiánya…), csapatépítések, de például a munkakörnyezet kialakítása, az interjúztatás folyamata, a munkavállalói javaslatok kezelése is szerves elemei egyedi kultúránknak, működésünknek. Azt, hogy éppen milyen a megítélése és milyen a vágyott milliő, többféle eszközzel és módszertannal tudjuk vizsgálni és számtalan eszközt bocsátunk megbízóink rendelkezésére a változtatásra.

A motiváció fenntartása a vezetők legfőbb feladata?! Igen és nem. A motivációt tabletta formájában be nem adhatjuk, meg nem vehetjük, ki sem követelhetjük. A motiváció belülről fakad. Akkor a vezetőnek tehát sem dolga, sem lehetősége nincs a beavatkozásra? Ez nem így van. Ahhoz, hogy a vezetők motiválni tudjanak, megtanítjuk számukra, hogy milyen tényezőkből áll a motiváció, milyen típusokba léteznek belőle. Elsajátítják ezek felismerését, és azt, hogy kit milyen módon tudnak a leghatékonyabban a megfelelő motivációs tartományba juttatni. Képesek lesznek felismerni az árulkodó jeleket már a korai szakaszokban, így megfelelő időben elejét vehetik például egy teljesítmény romlásnak vagy kilépésnek is és természetesen már az interjúztatás során is felmérhetik a jelöltek fő motivátorait.
A vezetők felkészítésével párhuzamosan elengedhetetlen céges szinten a megfelelő kompenzációs struktúra kialakítása, a visszajelző rendszerek bevezetése, elismerés kultúrájának mélyítése és a feladatkörök tisztázása.


Fenti vállalati és vezetői eszközökkel a kezükben a motiváltság mérhető értékké válik.

A motiváció mérése alkalmas eszközünk a Motivációs Térkép

MUNKATÁRSAK MOTIVÁCIÓJÁNAK NÖVELÉSE

HR CONTROLLING

Visszajelző rendszert és mérőeszközöket is adunk megbízóink kezébe, hogy akár a ‘hard’ (pl béren kívüli juttatások átstruktúrálása), akár a ‘soft’ (például dolgozói elégedettség mérés) oldali beavatkozások eredményeit ellenőrizhessék, intézkedéseik hatását elemezhessék, mely alapja lesz a jövőbeni döntéseiknek.

bottom of page