top of page
Transparent Texture
Business Presentation

ÜZLETI TANÁCSADÁS

BUSINESS CONSULTING

Marble Surface

ÜZLETI EREDMÉNYT NÖVELŐ MEGOLDÁSOK

Mely területeken avatkozhatunk be:

 • Pénzügyi átvilágítás, reorganizáció

 • Adminisztrációs rendszerek ki- és/vagy átalakítása

 • Stratégiai tanácsadás

 • Krízismenedzsment

Az üzleti eredményt növelő megoldásaink célja, hogy meghatározzuk a szakértőink által felállított gazdasági diagnosztika alapján, hogy mely területekre történő beavatkozás során érhető el hatékonyság- és eredménynövekedés a vállalatban. 

A problémás terület folyamatait feltárjuk. A legkülönbözőbb okok merülhetnek fel. Ezeket megkíséreljük leválasztani egymásról, hogy az egyes okok hatásait külön elemezzük ki. A gazdasági területen is emberek dolgoznak, így elképzelhető, hogy egy problémát a dolgozók közti, valamely okból keletkezett viszály eredményez. Ilyenkor bevonjuk a HR szakértőinket. De lehet, hogy egy elavult ERP rendszer okozta túlóra a gond. Ilyenkor IT-s segítséget is behívunk. Egy másik ok lehet a pénzügyi vezető rossz delegálása, nem világos elvárása a csapat felé. Ide személyre szabott vezetői coaching-ot fogunk felajánlani. Ha pedig magával a folyamattal van gond, mert túlnőtte a vállalat vagy sok ponton nincs hozzáadott érték, esetleg sok a kivétel a standardizált folyamatban, ekkor egy átgondolt, új folyamatot tervezünk meg, amely ismétlődés- és elakadásmentes és amelyben az egyes lépések a természetes sorrendjükben vannak elvégezve, ahol a munkafolyamatot elvégző is hozhat döntést a szintjének megfelelően.

Bármilyen problémát is tárunk fel, a megoldási javaslatainknak mindig összhangban kell állniuk a cég alapvető küldetésével, prioritásával és kultúrájával. A bevezetett változás hatását ügyfelünkkel kielemezzük, melynek során megtanítjuk a problémáit lehetőségként is látni. A teljes csapatunkkal állunk ügyfelünk rendelkezésére.

SZERVEZETI KULTÚRA KI-/ÁTALAKÍTÁSA

MUNKATÁRSAK MOTIVÁCIÓJÁNAK NÖVELÉSE

HR CONTROLLING

Marble Surface

Első lépésként meghatározzuk a cég érettségi szintjét.  Diagnosztizáljuk az üzletmenet működési nehézségeit, azonosítjuk a kritikus területeket. Fejlesztési irányokat, célokat, kitörési pontokat határozunk meg, mely megvalósításáról a Megbízó dönt. 

A szervezeti működés emberi oldala mellett a folyamatokat és rendszereket is átvizsgáljuk. A minőség folyamatos fókuszban tartása mellett megteremtjük a munkavállalói elköteleződést, a vevőközpontú folyamatokat. A szervezeteket tanuló szervezetté alakítjuk át. A megvalósításban szakmai csapatunkkal segítünk a kitűzött célok elérésében. Végig visszük, kivitelezzük, operatívan irányítjuk a projektet. Biztosítjuk a folyamatos kommunikációt, kezeljük a változást.

Tudásunkat átadjuk, megtanítjuk a projektben résztvevőket másképp működni. Új szokásokat alakítunk ki és azok hatásait mérjük. A projektmegvalósítás során az előre maghatározott mérföldköveknél folyamatosan ellenőrzünk, majd a projekt befejezte után utókövetünk. A projekt sikerességének alappillére a program iránti vezetői elkötelezettség.

SZERVEZETI MŰKÖDÉST FEJLESZTŐ MEGOLDÁSOK

14.png
 • Szervezeti működési audit

 • Szervezeti változások menedzsmentje

 • Folyamat- és rendszerszabályozás

 • Total Quality Managment

Marble Surface

ERP TANÁCSADÁS

10.png

A legfontosabb lépések:

 • ERP kiválasztása évekre meghatározó lesz,

 • A bevezetések jelentős része sikertelen, ezt jobb elkerülni,

 • Használjuk ki ERP rendszerünk funkcióit,

 • Adatok tisztítása

Üzleti szolgáltatásaink közé tartozik az ERP Tanácsadás, melyet az ERP fontossága és az egész vállalatot érintő komplexitása miatt kiemelten ismertetünk. A jó ERP, azaz a megfelelően cégre szabott vállalatirányítási rendszer olyan, mint egy megbízható és talpraesett házvezetőnő: mindig tudja, mennyiből gazdálkodunk, mire van szükségünk és diszkrét: tudja, kire mennyi információ tartozik.

A vállalatvezetők egy jó ERP rendszer hiányában gyakran küszködnek azzal, hogy nincs naprakész infójuk akár a kinnlévőségről vagy a szállítói tartozásokról, esetleg a raktárkészletről. Vagy például nem ismerik a több részlegből álló vállalatuk egyes részlegeinek működési költségszintjét, a fedezeti pontját, de egy adott beruházás megtérüléséről is hiányozhat a számítás. A problémát okozhatja egy elavult vállalatirányítási rendszer, melyet a cég még egy korábbi fejlettségi szintjén vezetett be és ezt a vállalat mára meghaladta, folyamatai komplikáltabbak lettek. De az is lehet, hogy a vállalat most érte el azt a méretet, melynél egy integált rendszer bevezetése nemcsak lehetőség, de szükségszerűség is az átláthatóság megteremtésére. Nem vitás, hogy egy ERP rendszer egy nagyobb kezdeti beruházás, de egyértelműen megtérül az évek során. Tanácsadó csapatunk jól ismeri az ERP piacot. Tudjuk, hogy rengeteg megoldás létezik és segítünk a megfelelőt kiválasztani. A kiválasztást egy folyamatfelmérés előzi meg, amely során világos képet kapunk az igényekről. A rendszer bevezetése során a megbízónk és a rendszert szolgáltató IT csapat között a közvetítő ’tolmács’ szerepébe bújunk, mivel tapasztalataink szerint a vállalatvezetés és egy külső IT csapat nem mindig beszéli ugyanazt a nyelvet...

Bármi is legyen a helyzet, tehát első bevezetés vagy egy meglévő rendszer továbbfejlesztése a feladat, végigkísérjük és felügyeljük a teljes bevezetési folyamatot, képviseljük a megbízónk érdekét az IT rendszer szolgáltatónál. Szükség esetén a bevezetést megelőző folyamat korszerűsítésben is rendelkezésre állunk.

bottom of page