top of page
Search
  • Writer's pictureVirágh Eszter

Gondolkodásmód-váltás a vezetésben, avagy hogyan legyünk legalább részben Jockey-k?
A Ewing Olajtársaságnál központosítottabb vezetésű vállalatot nem lehet elképzelni. Jockey minden beosztottját és azok beosztottjait is közvetlenül irányítja. A vállalat sikeres, a főnök tele van energiával, kiégésről szó nincs és a munkanapok nagy részében otthon van este 6-ra vacsorára a családja körében.
Ez azonban hosszú távon nem minden vállalatvezetőnek sikerül.
Vannak, akiknek, miután felépítették vállalatukat, nehézséget okoz a delegálás, a szabadságra menés és szinte már sosem vacsoráznak a családdal. 
Ezen felül enerváltak és az egészségük sem a régi.


De valahogy nem jön a megoldás, csak a helyzet feszít…


A megoldáshoz egyet hátra kell lépni és messzebbről kell a képre nézni. Oda, ahonnan a tisztánlátást nem zavarja a változtatástól való félelem.
Talán kiviláglik egy olyan jövőkép a vállalat számára, ami végső soron mindenkinek a javára válik.


Szakértői/Tanácsadói Közösségünk empátiával és szakértelemmel kíséri végig Önt ezen az Ön és vállalata számára meghatározó döntést követő átalakulási folyamaton, legyen az:


Új vezetői pozíciók nyitása és kiválasztás. Megoldást hozhat egy központosított szervezet esetén egy erős középvezetői réteg kialakítása, amelynek hatására Ön a valóban lényeges kérdéseknek szentelheti az idejét.

Vállalati hierarchia kialakítása az egyértelmű delegálás és helyettesítés megvalósítására. Ahol a helyettesítés rendben megy, ott a főnök is elmehet szabadságra egy, az üzlet szempontjából kevésbé kritikus időszak alatt. A vállalat egy lendkerekes autóhoz hasonlóan szépen halad előre, amennyiben az Ön távollétében is mindenki pontosan tudja a dolgát.

Üzleti folyamatok korszerű átszervezése. Ami jó volt 10 éve egy 10 fős céggel, az nem jó most egy 100 fős céggel. Remek dolog, hogy szépen fejlődik a vállalat, növekszik a piac. De a növekedést belülről is meg kell alapozni, a megfelelő döntéstámogató rendszereket be kell vezetni, egyes folyamatokat ki kell szervezni, másokat integrálni.

Utódlás megszervezése pl.családtag kinevezésével, annak mentorálásával. A mindkét fél számára lelkileg is nehéz döntést követően segítünk a testreszabott jövőkép kidolgozásában az egyet hátra lépő vezérigazgató részére, valamint az újonnan kinevezett vezér pozícióba illeszkedését is nyomon követjük, támogatjuk.

Amennyiben úgy érzi, hasznos lenne, ha ezen a folyamaton egy szakértő kísérné végig, vagy elakadt valamely szakaszban, keressen minket bizalommal!


One Step Ahead Szakértői/Tanácsadói Közösség

55 views0 comments

Comments


bottom of page